Can güvenliğini hiçe saydılar!

Yalıkavak-Gündoğan yolunda geçen onlarca araca rağmen kamyonlarla taşınan taşlar inşaatın tepesinden aşağıya hiçbir önlem almadan kamyonlarca boşaltılıyor. Yuvarlanan taşlar her alan arabaların üzerine düşüp ve can kaybına neden olabilir

Gündoğan Kızılburun mevkiinde can güvenliğini hiçe sayan inşaat çalışması yaşanıyor. Arazinin bitiminde yer alan Yalıkavak-Gündoğan yolunda geçen onlarca araca rağmen kamyonlarla taşınan taşlar inşaatın tepesinden aşağıya hiçbir önlem almadan kamyonlarca boşaltılıyor. Yuvarlanan taşlar her alan arabaların üzerine düşüp ve can kaybına neden olabilir

 

Haber Merkezi - Bodrum’da  uygulanan inşat yasağı 15 Ekim tarihinde sona erdi. İnşaat yasağının sona ermesiyle inşaat firmaları ve şantiyelerde çalışmalar başladı. Sektördeki haraketlilik ve gerekli tedbirlerin alınmaması ise can güvenliğini tehlikesini beraberinde getiriyor. Can güvenliğini hiç sayan son olay ise önceki gün Gündoğan Kızılburun mevkiinde bir inşaat firmasına ait araziye taş döküm işlemi sırasında yaşandı. Fotoğraflar yansıyan görüntülere göre   Baran İnşaat’a ait olan araziye kamyonlarla taş taşıma işlemi yapılıyor. İnşaat sahasında ulaşan kamyonlar hiçbir güvenlik önlemi almadan taşları arazinin tepe noktasında bırakıyor. Hiçbir önlem alamadan yapılan çalışma inşaat sahasının hemen bitiminde yer alan Yalıkavak- Gündoğan yolunda olası kaza ve can kayıplarına davetiye çıkarıyor. Olası bir taşın yola düşmesi can kayıplarına neden olabilir.

 

Sosyal medyada da bu çalışmaya tepki yükseldi. Heartilywriter adlı kullanıcı konuyu twitter hesabında paylaşarak gündeme getirdi.  Heartilywriter, paylaşımında “Bugün saat 15.30 gibi çekildi bu fotoğraf. Kızılburun caddesi, Baran İnşaat arazisi, tam yol kenarı ve bu taşları inşaatın tepesinden aşağıya hiçbir önlem almadan kamyonlar boşaltıyor, birinin veya bir arabanın üstüne düşene kadar.” İfadelerini kullandı.

 

 

Konunun gündeme gelmesinden sonra harekete geçen Bodrum Belediyesi’nin söz konusu inşaat firmasına dair gerekli yasal süreç başlatacağı öğrenildi.


19.10.2020 12:10:00