Bodrum Belediyesi Yerinde Bir Hizmete İmza Attı…

Evden alınıp, tamiri ve bakımı yapıldıktan sonra tekrar teslim edilen engelli araç sahipleri, uygulamadan son derece memnun.

Kimi engelli bireylerin, günlük yaşamda sosyal hayata katılımı için yaşamsal öneme sahip, manuel veya akülü araçların bakım ve onarımı konusunda Bodrum Belediyesi, Destek Hizmetleri Birimi aracılığıyla ilgililerin yardımına koşuyor. Müracaat üzerine evden alınıp, tamiri ve bakımı yapıldıktan sonra tekrar teslim edilen engelli araç sahipleri, uygulamadan son derece memnun.

 

Arena Bodrum Haber'de yer alan habere göre  Yapılan hizmetten faydalanan Mustafa Kasap isimli vatandaş şunları söyledi: “Kullanmakta olduğum “akülü engelli arac” bundan 7 yıl önce Bodrum Kaymakamlığı tarafından verilmişti. Geçen zaman içerisinde çeşitli arızalar baş gösterince, buradan tanıdığım esnaf bir abimizin yönlendirmesi ile Bodrum Destek Hizmetlerine başvurduk. Evden gelip aracı aldılar. Bir kaç gün içerisinde, aküsü ve lastikleri değişmiş, güzel şekilde bakımı yapılmış halde eve getirdiler. Yapılan uygulama son derece ile yararı olan ve bugüne kadar eksikliğini hissettiğimiz bir çalışma. Emeği geçenlere ve uygulamayı başlatanlara teşekkür ediyorum.”

 

Diğer taraftan konuyla ilgili olarak Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği (BOYENDER) Yönetim Kurulu Başkanı Efendi Can, Bodrum Kaymakamlığı tarafından verilen akülü engelli aracı kullanan üyelerinin olduğuna dikkat çekerek, “Onlardan dolayı bu tarz araçların profesyonel bakımları konusundaki eksikliği biliyorum. Bodrum Belediyesi son derece yerinde bir hizmete imza atmıştır. Uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


21.11.2020 16:55:00