Başkan Mandalinci'den Su Krizi ve Altyapı Çıkışı: "Bodrum'un Susuzluk Kaderini Değiştireceğiz"

Başkan Mandalinci "Mumcular Barajı %27 seviyesinde ama Bodrum’a su veremiyoruz. Su buharlaşmayla daha da azalacak. Geyik Barajı ve 8 sondaj kuyusu ile bu yazı aşacağız, ama 2025 yazında Bodrum çok daha güçlü bir su altyapısına kavuşacak." dedi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yaz sezonu öncesi ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Bodrum'da yaşanan su kesintileri ve altyapı sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mandalinci, Bodrum'un susuzluğa mahkum bir kent olmadığını, mevcut sorunların kökten çözümü için tarihi adımlar atıldığını söyledi.

 

 

"Mumcular Barajı'ndan Hala Su Alamıyoruz"

 

 

Başkan Mandalinci, kış aylarında bölgeye düşen yağışların geçmiş yıllara oranla daha verimli olduğunu ancak yıllardır dip seviyeye gerileyen Mumcular Barajı'ndan halen su alınamadığını vurguladı. Mandalinci, "Mumcular Barajı'ndaki su oranı şu an %27 seviyelerinde. Fakat barajın teknik dip seviyesi %17 olduğu için mevcut durumda bu suyu şehre veremiyoruz. Üstelik yaz aylarında buharlaşma ile bu seviyenin daha da düşeceği bir gerçek" dedi.

 

 

"Geyik Barajı ve Sondaj Kuyuları ile Bu Yazı Aşacağız"

 

 

Bodrum’un içme suyu ihtiyacının şu an Geyik Barajı ve geçen yıl devreye alınan 8 sondaj kuyusu ile karşılandığını belirten Mandalinci, "Geyik Barajı’nda doluluk oranı %75 seviyelerinde. Majör bir arıza yaşanmazsa, bu kaynakla Bodrum’a yaz sonuna kadar yeterli su sağlanacak. Ancak 1 milyonun üzerine çıkan sezonluk nüfus artışı ve tatil dönemleri sisteme büyük yük bindiriyor" diye konuştu.

 

"Torba Ana Hattı'nın Çilesi Bitiyor"

 

Mandalinci, bölgenin en kronik sorunlarından biri olan Torba Ana İsale Hattı’ndaki sürekli patlakların da kökten çözüleceğini duyurdu. Başkan, "Bu hat, Bodrum’un can damarı. En ufak bir patlak günlerce süren su kesintilerine neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ iş birliğiyle hattın değişim süreci başlatıldı. İlk etap Torba bölgesinde başladı. Eylül ayında yaklaşık 35 kilometrelik hattın tamamen duktil borularla değiştirilmesi için tüm hazırlıklarımız tamamlandı" ifadelerini kullandı.

 

"Bu Yaz Yine Patlaklar Yaşanabilir Ama Gelecek Yıl Çok Farklı Olacak"

 

Başkan Mandalinci, altyapı yenileme çalışmalarına rağmen bu yaz da yer yer patlaklar yaşanabileceğini söyledi. Ancak Mandalinci, "Bu yazı da zorlanarak geçirebiliriz. Ama 2025 yılı yazı geldiğinde Bodrum artık şelale gibi boşa akan sularını izlemeyecek, yıllardır kayıp-kaçak kaderine mahkum edilmeyecek" dedi.

 

 


15.05.2025 15:20:59