Balıkçı Kenan, boynuna astığı balıklarla İmamoğlu ve Özeli protesto etti

İstanbul Beylikdüzünde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, boynuna astığı balıklarla Ekrem İmamoğlunu protesto etti. İmamo

İstanbul Beylikdüzünde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, boynuna astığı balıklarla Ekrem İmamoğlunu protesto etti. İmamoğlunun arazisine el koyduğunu iddia eden Balcı, CHP lideri Özele defalarca durumunu anlatan mektuplar gönderdiğini ve karşılık bulamadığını söyledi.
İstanbul Beylikdüzüne bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesinin kurucusu Balıkçı Kenan Balcının dükkanının önü, bir süre önce yol geçilecek denilerek değerinin altında bir fiyatta belediye tarafından alınmıştı. İddiaya göre Ekrem İmamoğlunun 2014 yılından bu yana kendisinden arsa istediğini söyleyen Balcı, arsaları vermediği için müze alanı da yıktırılmıştı. Dükkanın bugün ise giriş çıkışları da kapatılırken, çiğ balık satma için ruhsatı da yenilenmedi. Kendisine yönelik baskıların devam ettiğini kaydeden Balcı, dükkanının arkasındaki müze alanının ise, bir milletvekiline çay bahçesi olarak verildiğini söyledi. Balıkçı Kenan Balcı konuyla ilgili mahkeme sürecinin ise devam ettiğini açıkladı.

"Maşası çok eli uzun"
Ekrem İmamoğlu döneminde yaşadıklarını anlatan Balcı, "Beylikdüzünde belediye başkanı oldu zulümler başladı. Komşumuz, tanıdığımız insan Ekrem İmamoğlu, belediye başkanı olunca Kenan abi, bize 2 bin metre yer vereceksin, arazi bize hediye edeceksin dedi. Şaka yaptığını düşündüm. Aradan günler geçti. Beni belediye hizmet binasına çağırdılar. Bize 2000 metre arazi vereceksin yoksa çok pişman olacaksın dediler. Ben de Size 2 bin metre değil bir metre bile yer veremem dedim. Vermedik. Gerçekten de pişman etti. 11 tane dükkanımızı elimizden aldı. 5 tane dükkanımızın ruhsatını vermiyor. 5 tane tesisimiz kapalı. En son Beylikdüzü Batı Trakya Bulvarında Çayır Başı Sokağı iptal etti. En son Silivriden talimat verdi Balıkçı Kenana boykot yapın, Balıkçı Kenana balık sattırmayın dedi" ifadelerini kullandı

"Özgür Özele mektup yazdım. Sizin belediyeniz kötülük yapıyor"
CHP Genel Başkanı Özgür Özele, kendisine haksızlık yapıldığını anlatan mektuplar gönderdiğini ancak karşılık bulamadığını ifade eden Balcı, "Özgür Özele mektup yazdım. Ekrem İmamoğlu kötülük yapıyor dedim. 12 tane daha mektup yazdım cevap vermedi. İmdat diyorum ama Özgür Özel kulaklarına pamuk tıkamış hiçbir şeyi duymadı. Bakın durmadan savunma yapıyor. Silivride olanlarla ilgili haksızlık diyor. Bu haksızlık değil midir? Devletimize inanıyorum hakimlerimize savcılarımıza güveniyorum. Tapularım var bakın ticarethane yazıyor. 3 aydır Balıkçı Kenana çiğ balık satmak yasak diyor. 3 aydır çiğ balık satamıyoruz. Pazarda el arabasında markette balık satılıyor. Bakın kendi ticarethanemde balık satamıyorum" şeklinde konuştu.
28.05.2025 15:01:00