Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Bahçe Bitkileri Bölümü, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren 20 kişilik kontenjanla öğrenci alımına başlayacak.
Tarım sektöründe yaklaşık 109 bin çiftçi ailesinin faaliyet gösterdiği Adıyamanda, son yıllarda özellikle bahçecilik alanında yapılan yatırımlar ve çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Badem, dut, Trabzon hurması, antepfıstığı, nar, zeytin, üzüm ve ceviz gibi meyve türlerinin üretiminde önemli bir ivme kazanan kent, bu alanlarda hem iç piyasada hem de ihracatta adından söz ettiriyor.
Adıyaman, Türkiye genelinde badem üretiminde ekiliş alanı ve üretim miktarında 1inci sırada, dutta ekiliş alanında 1inci, üretimde ise 3üncü sırada yer alıyor. Trabzon hurmasında ekiliş alanı ve üretim miktarında Türkiye 3üncüsü olan kent, antepfıstığında da 4üncü sırada bulunuyor. Türkiyenin birçok noktasındaki baklavacılık sektörünün tercih ettiği iç fıstık ise Adıyamandan karşılanıyor. Nar üretiminde ise Türkiye genelinde 6ncı sırada bulunan Adıyaman, tarımsal çeşitlilik ve üretim kapasitesi açısından dikkat çekiyor.
Bu güçlü potansiyeli bilimsel çalışmalarla desteklemek ve sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmak amacıyla Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Bahçe Bitkileri Bölümü açıldı. Bölümde, uygulamalı eğitimler ve saha çalışmalarıyla öğrenciler yetiştirilerek ilin tarım sektörüne doğrudan katkı sağlanması hedefleniyor.
Adıyaman Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, bu önemli gelişmenin hayata geçirilmesinde destek veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvara teşekkür edildi.
07.07.2025 09:54:00
Adıyamanın tarımsal geleceğine akademik destek
Adıyaman Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Bahçe Bitkileri Bölümü, 2025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren 20 kişilik kontenjanla öğrenci